Joves

Oficina Jove de la Segarra (OJS)

DESCRIPCIÓ DEL SERVEI 

L'Oficina Jove de la Segarra (OJS) és un servei d’informació i assessorament adreçat principalment als i les joves de la comarca de l'Urgell. La nostra prioritat és la d’esdevenir útils i actius en facilitar l’accés als i joves a la informació en temàtiques com: habitatge, emancipació juvenil, treball i ocupació, feminisme, salut jove, educació i formació, cultura, oci i lleure, participació i associacionisme, mobilitat internacional, esport, entre d'altres. 

I qualsevol informació relacionada amb els i les joves: Cursos, subvencions, punts liles, Festa Jove, formacions, tallers, activitats, agendes comarcal i locals i d'altres. L’Oficina Jove de Segarra i la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil ofereixen una cartera de serveis amb tallers i xerrades presencials i virtuals dirigits a les persones joves. Aquests són impartits per les pròpies professionals de l’Oficina Jove, per agents externs o per la XNEJ.

Pla Comarcal de Joventut.pdf

Participació

Apropa't

L'equip de l'Oficina Jove es trasllada als diferents instituts de la comarca per tal d'apropar els seus serveis als i les joves Segarrenques. Dins d'aquest projecte realitzen diferents accions com presentacions de l'Oficina Jove a les aules de 1rESO i 4rtESO a l'inici de curs, tallers a les aules de 2n ESO, taules informatives i dinàmiques sobre els dies mundials durant l'hora del pati, entre altres.

Camps de treball local

És un projecte de l’Oficina Jove de la Segarra i dels Ajuntaments de la Segarra, nascut l’any 2015 i que consisteix en oferir la possibilitat als joves d’entre 13 i 16 anys empadronats o residents al municipi, de realitzar una activitat de voluntariat durant l'estiu al servei del poble. Els serveis s'ofereixen en funció del què disposa el municipi, ja sigui brigada municipal, tasques socials…

Els i les joves hi participen voluntàriament però se'ls demana compromís amb el què decideixen fer i responsabilitat en les activitats que duran a terme.

Una vegada s'han realitzat les tasques adequadament els i les joves reben una compensació que pot consistir en l'abonament de la piscina per la temporada d'estiu, o una sortida a Port Aventura (subjecta al número de participants).

Mobilitat internacional i camps de treball internacionals

Un camp de treball internacional és una experiència de voluntariat i formativa on tu ofereixes el teu temps a una organització d’un altre indret del món per tal de realitzar una feina de suport en una comunitat local en concret, fent un treball de tipologia molt diversa (social, mediambiental, cultural, educatiu,…), realitzant tasques com ara la protecció a la natura, sensibilització, ajudant persones i col·lectius, intervencions al patrimoni, festivals o tasques de tipus arqueològic.

Els camps de treball són estades d’entre 15 i 20 dies que es realitzen sobretot a l’estiu, tot i que hi ha projectes al llarg de tot l’any. Es combinen la teva col·laboració en un projecte amb les activitats lúdiques i de lleure que pugui oferir l’associació o entitat que organitza el projecte, o aquelles activitats que el propi grup de voluntaris pugueu proposar i dur a terme en el vostre temps lliure. Un tret molt característic dels camps de treball internacional, és la convivència durant l’estada, amb joves procedents de qualsevol país d’arreu del món. El camp de treball està organitzat per una associació o entitat local de la regió on et desplaces per a fer el teu camp de treball i amb la que COCAT treballa a través de la xarxa Alliance of Voluntary Service Organitzations.

Normalment l’idioma vehicular d’aquests camps de treball és l’anglès. Tot i així, dins de l’oferta de camps a l’estranger, també hi trobareu camps que utilitzen com a idioma vehicular el castellà, el francès o alemany. A COCAT enviem a aquests projectes a persones a partir de 14 anys i sense límit d’edat.

Carnet jove de la Segarra

Vols treure el màxim profit al teu dia a dia? Ara pots fer-ho amb el Carnet Jove de la Segarra, que és en format digital, i t’ofereix un món d’avantatges al teu voltant que encara no coneixes:

Avantatges en diferents serveis municipals de les poblacions de la comarca de la Segarra.

Si ets de la comarca de la Segarra i ja tens el Carnet Jove de Catalunya, aleshores amb el teu carnet també pots gaudir de tots aquests avantatges. Tota la informació en el següent enllaç

Treball i Formació

Referent d'ocupació juvenil de la Segarra

Programa d'acompanyament a joves de 16 a 29 anys que neix amb l'objectiu de facilitar la transició des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional.

A través del programa oferim:

Premi emprenedoria jove

El Premi Emprenedoria Jove, té com a objectiu fomentar l’esperit d’empresa entre la població jove de la comarca i estimular i promoure els valors que distingeixen les empreses i activitats econòmiques en general.

Programa Reintegra

El Programa Next Diversitat i Empresa és una iniciativa que pretén incorporar o potenciar la perspectiva de la diversitat a l’empresa i acompanyar col·lectius en situació de vulnerabilitat per millorar la seva ocupabilitat.


Programa de formació juvenil 

Serveis d'atenció als joves que s'ofereixen des de l'Oficina Jove per acompanyar-los en el seu recorregut formatiu: 

Oferta de formació: 

Pots consultar tota la oferta formativa de la Segarra en el següent enllaç.

Salut

Programa d’acompanyament i suport a les persones joves en situació de vulnerabilitat

Programa dirigit a persones joves d'entre 16 i 29 anys que pateixen alguna situació de vulnerabilitat, o que han arribat a Catalunya, fruit de processos migratoris sense cap familiar ni referent directe, especialment persones joves que han emigrat soles o que surten del circuit de protecció del sistema públic. 

Objectius a desenvolupar:

Com treballarem:

Escolta't en ruta

L’Escolta’t en ruta és un programa de l’Oficina Jove del Consell Comarcal que consisteix a projectar una sèrie de xerrades gratuïtes per a famílies de la comarca per tractar temes vinculats amb els joves com per exemple, salut, ocupació, formació, entre altres.

CONTACTE

Rambla de Lluís Sanpere, 22, 25200 Cervera, Lleida

973531300 | joventut@ccsegarra.cat