Infants

Programa Infància i Dieta Mediterrània (INFADIMED)

DESCRIPCIÓ DEL SERVEI

INFADIMED és un programa dut a terme per infermeres d'atenció primària que promou la dieta mediterrània entre els alumnes d'educació infantil i primària amb l'objectiu de donar eines als infants perquè puguin decidir què és més beneficiós per a la salut. A diferència d´altres programes d´educació nutricional, INFADIMED ha utilitzat un canal transmissor innovador en aquest tipus d'intervenció: ha creat una sèrie de dibuixos animats, amb un personatge central que és l´encarregat d´explicar als nens els beneficis d'un estil de vida saludable: el Capità Vitamines, el nou súper heroi dels nens.

Els nens comencen INFADIMED a l’edat de 3 anys i el finalitzen als 12 anys. Els continguts del Programa evolucionen a mida que avança el curs escolar i sempre s’expliquen des d’una vessant positiva. La intervenció pretén que la modificació dels hàbits emani de la pròpia canalla, i que sigui aquesta la que desenvolupi un esperit crític, per identificar el benefici o possible perjudici de l’elecció. És un programa innovador perquè l’infant és el que genera el canvi en el nucli familiar.

El Programa es realitza íntegrament a l’escola, en horari lectiu. Són 6 les intervencions per curs. L’equip utilitza mitjans audiovisuals i material convencional com puzles, jocs, quaderns de pintar, sopa de lletres.

La sessió es divideix en tres blocs: en el primer es visualitza la pel·lícula. Un superheroi de protagonista, El Capità Vitamines, transporta els infants a una història de dibuixos animats. A cada història es tracta un tema diferent; al segon bloc, mitjançant una intervenció dinàmica, es repassen els conceptes clau amb i, en el tercer bloc es realitza una activitat, que pot anar des de pintar els personatges de la història fins a un mot encreuat, depent de l’edat de l’infant.

CONTACTE

Avinguda de Duran i Sanpere, 45, 25200 Cervera, Lleida

973531048